Stadsradio Halle Stream

Met een hart voor Vlaamse muziek en klassiekers


Windows Media Player met songinfo

Mobiele gebruikers

 

Winamp/VLC/I-Tunes ....
Livestream - Video
Videostream

 

De provincie doet inspanningen om het Brabants trekpaard in de belangstelling te brengen en om te zorgen dat het ras niet uitsterft.  Député voor toerisme Monique Swinnen Het Brabants trekpaard was met de  Brillant ooit wereldberoemd en dat kan je zien in het muzeum van het Brabants trekpaard aan het Oudstrijdersplein in Vollezele.  In het provinciedomein van Huizingen kan je op woensdagen om 14u de Brabanders Christa en Jerom zien werken.


De provincie beklemtoont de waarde van het Brabants trekpaard.  Ga maar eens kijken naar Jerom en Christa, de 2 paarden in het provinciaal domein van Huizingen waar ze de huifkar trekken boomstammen verslepen, werken op de akker en in de weide en waar je de hoefsmid aan het werk kan zien. Député Walter Zelderloo :Christa zal gedekt worden in het voorjaar.  De groei van het veulen zal te volgen zijn op de sociale media.


Onze streek zet 3 pijlers voorop :  de geuze, Brueghel en het Brabants trekpaard.  Onze Brabander wordt cultureel erfgoed als het van député Tom Dehaene afhangt.Bron : Paul Poels - Stadsradio Halle  30/12/2016

Stadsradio 
in de pers